activiteiten 2018 - 2019

   
 
           Start schooljaar 2018-2019

Op 27 augustus was het dan zover: de schooldeuren gingen weer open voor de leerlingen en hun ouders.
Meester Luuk sprak iedereen toe op het schoolplein. Met elkaar  gaan we er een onw
ijs leuk jaar van maken.

Bij onwijs past ijs en dat ging er wel in bij de kinderen.

Kamp groep 8

Aan het begin van het schooljaar gaat groep 8 altijd op kamp. 19, 20 en 21 september was het dan zover.
Op woensdagmorgen vertrokken ze , uitgezwaaid door alle leerlingen van de school , op de fiets naar Alphen aan de Rijn. Daar verbleven ze in een Scouting clubhuis. De juffen hadden een leuk programma samengesteld:
boerenspelen, bowlen, bonte avond , kampvuur enz.
Vrijdagmiddag werden ze, moe maar voldaan, door ouders weer naar school gebracht.
    Sportweek

In de week van 24 september was het sportweek op de Fontein. Naast de gym op donderdag had iedere klas nog twee sportieve lessen in of buiten de school.  Zo ging de bovenbouw naar Jeu de boulles en de playground bij de Vosse. Groep 5 ging naar dansschool Aarts, maar er kwam ook een dansjuf op school voor de groepen 3 en 4.  Juf Dyonne gaf beweegkriebels aan de onderbouw en groep 8 hielp bij de sportdag van de kleuters.

  

  


  

  

  

Kinderboekenweek

Dit jaar was het thema Vriendschap. Iedere klas kreeg bij de opening een kinderboek in dat thema om daarmee te werken. Er werd geschreven, getekend en geknutseld . Op de kijkavond mocht iedereen de klassen langsom al het gemaakte werk te bewonderen.
Er werd een boekenmarkt gehouden en de kinderen van de bovenbouw hebben voorgelezen aan de kinderen van de onderbouw. Door de hele school zaten groepjes kinderen. Altijd een gezellig half uurtje.