Op deze pagina kunt u de activiteiten van groep 6 in het schooljaar 2017/2018 volgen. 
Welkom op de pagina van groep 6!!!

In groep 6 zitten 31 gezellige leerlingen! Op de maandag t/m donderdag krijgen zij les van juf Suzanne en op vrijdagochtend is juf Marieke er en op vrijdagmiddag geeft juf Arina les. 

Op deze pagina zult u regelmatig wat gezellige foto's voorbij zien komen en ook zullen kinderen af en toe een leuk stukje schrijven bij een activiteit. 

Veel plezier met lezen en kijken! SCHOOLONTBIJT VRIJDAG 10 NOVEMBER 
 

VIJF EENVOUDIGE VUISTREGELS

De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Beginnen met een ontbijt geeft je vijf voordelen. Dit zijn de vijf eenvoudige vuistregels om ze te onthouden.
 

1. ONTBIJTEN GEEFT JE ENERGIE
2. ONTBIJTEN LEVERT VOEDINGSSTOFFEN
3. ONTBIJTEN HELPT JE STOELGANG
4. ONTBIJTEN HOUDT JE OP GEZOND GEWICHT

5. ONTBIJTEN IS LEKKER EN GEZELLIG

Dat ontbijten gezond is, is nu wel duidelijk. Maar we zouden het belangrijkste bijna vergeten: ontbijten is superlekker en heel gezellig! Wat is een betere start van de dag dan samen aan tafel genieten van vers brood, beleg, yoghurt, groente, fruit, thee…? Met je ouders, broertjes of zusjes heerlijk smullen en ondertussen samen mooie plannen voor weer een nieuwe dag bespreken.
Begin de dag dus voortaan goed met een gezond ontbijt!

Jet vertelt in de klas over FRANNIEZ! 

Niet alleen in onze klas heeft Jet verteld over wat Franniez is, maar ze is zelfs de hele school door geweest!
Super stoer dat je dat durfde Jet. 

Hieronder staan 2 gezellige foto's van het bezoekje aan groep 6, maar ook een stuk informatie over Franniez. 
Hoi, ik ben Jet van Maasdam uit groep 6. Dit jaar willen we met de hele school zo veel mogelijk geld ophalen voor de stichting Franniez. Dit willen we doen door het inzamelen van lege statiegeldflessen.
Maar wat is dat dan, stichting Franniez?
Franniez bieden steun aan ernstig chronisch zieke kinderen en geven moed, troost en houvast.

Geschiedenis
Het idee voor een verzamelsysteem ontstond in 2012. Andere succesvolle systemen waren er voor kinderen met kanker (Kanjerkralen) en met een hartaandoening (Tikkies). Voor chronisch zieke kinderen bestond zoiets niet.
Na de oprichting van de stichting op 16 september 2013, is er een professionele organisatie opgebouwd om dit enorme project te kunnen dragen. Kinderfonds Franniez bestaat enkel uit vrijwilligers van binnen en buiten de zorg.
Eind 2014 konden we beginnen met het produceren en op 12 januari 2015 is de eerste spiraal uitgereikt. Na een ruime testperiode, kunnen vanaf september 2015 ziekenhuizen in heel Nederland meedoen. Opbrengsten uit sponsoracties en de donaties van particulieren, bedrijven en fondsen maken het mogelijk om het verzamelsysteem gratis aan te kunnen bieden.

Onze Missie

Kinderfonds Franniez streeft naar een verzamelsysteem voor alle chronisch zieke kinderen in heel Nederland van 0 tot 18 jaar. Franniez na elke interventie. Zo krijgt alles, wat er rondom hun ziekte gebeurt een plek. Dat geeft troost en moed, een aanknopingspunt voor het verwerken en het gesprek. Zodat de kinderen hun ervaringen kunnen delen. Want dat helpt.
Vandaag ben ik samen met Franny (de verpleegkundige die dit heeft bedacht), alle groepen langs geweest met een presentatie. Mijn eigen spiraal heb ik aan de kinderen laten zien. Ik heb verteld hoe het werkt en waar we dus geld voor ophalen. Juf Laura kent Franny ook, want zij is de verpleegkundige van haar zoontje. Zo is deze stichting op twee manieren aan de school verbonden.
In de hal staat een grote bak waar jullie de flessen in kunnen deponeren. Dus haal zo veel mogelijk op, ook bij buren, familie en vrienden! Zo kunnen we weer veel kinderen helpen en ondersteunen met hun eigen spiraal.
De actie loopt het hele schooljaar, dus dat moet een mooi bedrag kunnen worden!
Op de website www.Franniez.nl kan je nog meer informatie vinden.
 
Groetjes Jet (met een beetje hulp van mijn moeder).


   

Pissebeddenles 


De kinderen van groep 6 hebben eens even nader kennis gemaakt met het diertje de pissebed (nav de taalles). 
Buiten op het achterplein zijn de kinderen op zoek gegaan naar deze beestjes (genoeg te vinden onder stenen en vochtige takken en blaadjes!). In een bakje hebben ze (voorzichtig) 1 of meerdere pissebedden gedaan plus een blaadje, steen of takje. 
Terug in het lokaal is er een werkblad ingevuld om meer te weten te komen over dit diertje. Want hoe ziet hij er nou eigenlijk uit, welke kleuren kan hij hebben, hoe heet het schildje eigenlijk, heeft hij ogen en voelsprieten en waar zitten deze dan...? Toch wel interessant, hoewel de eerste reactie van een aantal 'iehhll' was! :) 
Na dit onderzoekje zijn de bakjes weer geleegd en zijn de pissebedden uiteraard weer 'vrij' gelaten!

De juf krijgt een baby...! :o

Ja ja.... Er werden in groep 6 roze en blauwe muisjes getrakteerd, want juf Suzanne verwacht in maart 2018 een baby! Dan moet er natuurlijk getrakteerd worden... 
Het was niet alleen goed nieuws, maar tegelijkertijd ook een beetje slecht nieuws..
want in februari afscheid nemen van deze groep, is natuurlijk helemaaaaaaaal niet leuk...!! :(
Maar gelukkig zal er natuurlijk een hele leuke, lieve, enthousiaste invaljuf gezocht (en gevonden) worden voor de maandag t/m donderdag! 


  

Creatieve uitspattingen van groep 6 :) 
Groep 6 mag komen sporten bij Sportschool AARTS! 


Groep 6 mocht vanmiddag bij sportschool Aarts een leuke street dance les volgen. De kinderen hebben echt super enthousiast meegedaan, erg leuk om te zien! De heen- en terugweg was best een stukje lopen, dus al met al hebben we een mooie sportmiddag achter de rug! :)


   
Uiltjes knutselen 

ENNNN..... We gaan weer van start!!